Njah eks tuleb alustada sealt kus eelmine jutt pooleli jäi, ehk siis sellest kuidas auto oli juba päris hea, aga hing ihkas rohkemat ja olin tüdinud iga kord suuga bensu ülesse imemisest kuna ööga vajus küte alla ja enam ülesse käsi pumbaga ei tõmmanud. Nii kaua kui auto käis nii kaua oli kõik korras, natuke kauem seisis enam tööle ei läinud. Egas midagi vana pump maha, lahti ja uurima mis viga. Selgus, et klapid kinni. See peale sai soetatud tutikas lada pump, aga ei tulnud selle pealegi, et sinna alla on vaja paksemat tihendit kui mingi õhuke papitükk. (Aga noh ega ei maksagi ennast süüdistada, nimelt on see mul esimene selline projekt ja kus sa ikka õpid kui mitte enda kogemustest.)
Peale lada pumba installi enam autot käima ei saanud. Algul ei saanud arugi mis viga on, sai vahetatud küünlad küünlajuhtmed ja piibud. Asi paremaks ei läinud- peksis küünlad täis ja vaevu käis ühe silindri pealt. Sai mõõdetud kompresiooni, vahetatud jagajakaan ja aru ei saanud milles asi. Samal ajal aga kirjutas kaasfoorumlane MAZ oma pumbast ja sellega seotud probleemidest. Asjasse süübides mõistsin, et endal sama probleem. Sai siis lada pump minema visatud ja mosse oma ära remonditud ja peale pandud.
Kohe hoopis rõõmsamaks läks elu. Kuid mitte kauaks. Nimelt mootor seisis enne minu kätte sattumist ligi pool aastat räästa all (enamus sellest ajast talvel) ja karbuss on seda tüüpi kust jookseb radika vesi läbi. Teadagi mis juhtub veega kui see ära külmub. Ja siit saigi uus probleem alguse. Karbussil mõrad sees ja tõmbab lisa õhku vahele.
Kunagi suve alguses sai Tallinnas sugulasel külas käidud kes oli omal ajal suur mosse fänn ja ta jagas mulle ohtralt kraami. Kaasa arvatud korraliku karburaatori.

ainuke viga oli selles, et see ei olnud sama karburaator mis minu omal peal oli ja seega ei saanud otse külge panna- nimelt ei osanud kuskile panna veetorusid kuid mis suurem probleem ei saanud kuhugi panna jagaja vaakumtoru. Kuid mida teha kui sul on kaks kabruraatorit millest üks katki ja teine kohe ei sobi. Õige tuleb võtta kaktkiselt
terved osad ja tervelt siis ülejäänu mis puudu jääb.
Tulemus ei ole just kõige hiilgavam, aga vähemalt ta töötab. Eks tulevikus kui finants lubab siis tuleb soetada ka korralik karburaator- nimelt kokku ehitatud karburaatoril on mõned vead, nt ei ole kruvi kust tühikäiku peale keerata ja ka lõõrid on erineva jämedusega. Lisaks on ka jagaja vaakumi auk puru ja sai hermetsiga kinni pandud.
Kahjuks hetkel ei ole lõpp tulemusest pilte, aga lähi päevil tekitan.To be continued