moskiito kirjutas:
Teksin sulle natuke koolitust mosseomanike keelde. See selleks et sul endal kergem hakkama saada oleks ja et me mööda ei räägiks, muidu tuleb pärast välja et üks räägib aiast, teine aiaaugust.
"selgus et rattad on regulatsioonist väljas"- Korrektne oleks et balansist, mitte regulatsioonist. Balanseerida saab igas rehvitöökojas mis ette juhtub, ise asi kui oskaja tööline ise om. Nimelt minul suutis inimene rattad palanssi saada alles 3-da korraga

Põhjus seisneb selles et mosse velg on enamikel keskelt viisnurkne, kas tehasest tulnud vi selliseks keeratud.
Pukkidele võid tõsta ja kui jahutuseks kasutatakse vett, pead selle välja laskma, muidu on blokkiga jokk. Kui on sees dosool, on see soovitav, kuna sina seda sisse ei valanud siis sa ei tea mis kvaliteediga ta om, kuna pikkema aja peale lähevad omadused kehvemaks. Õli pole küll mõttet välja lasta, see võib kurja teha hoopis. Nimelt õli hoiab niiskust eemal ja kui karter kuiv, tuleb niiskus sinna väga kiiresti sisse.
kui tekkib küsimusi või probleeme ja abi ei saa, küsi julgesti, me võime küll vahel haukuda, aga omasi me ei hammusta

selge,õil ma näppima ei hakka,aga selle tosooliga on selline lugu et autol olnud üks omanik ja vahemees ütles et alati on kasutatud tosooli,ning nüüdki see sees.Auto seisnud 3 päeva,korgi keerasin maha ja täpselt korgi otsani on radikas kraami täis,paisupaagis oli aga allapoole MIN märki,ning kuna see seest mingisuguse pasaga koos,keerasin selle maha ja pesin puhtaks.Lähipäevil panen peale tagasi ja siis täidan jahutusvedelikuga 10cm üle min märgi ära ka.
viirusboy kirjutas:
Ma soovitaks talve jooksul kõik vedelikud ja filtrid uute vastu vahetada. Mine krt tea millal eelmine omanik neid vahetas viimati. Kindlasti aga ära jäta talveks mootorit õlita.. Niiskus poeb sisse ja tõmbab rooste/kinni. Soovitatakse ka küünlaaugust kolbidele teelusika täie õli valada ja siis vändast paar tiiru ringi ajada et hülsid rooste ei läheks ja kolvid kinni ei jääks. Mootorit vändast ringi ajada soovitaks vähemalt iga 2 kuu tagant kui autot ei kasutata.
Kui 80 peal väristas ja edasi jäi vaikseks, on rattad tasakaalust väljas, kui koguaeg miski vibra, kontrolli mootori ja käigukasti patju.
seda teelusika asja lugesin ma jah raamatust,aga kirjutasin siia ennem kui targemaks sain.See õpetus juba kõrvataga.
90ne alal proovisime korra minna üle 80nest aga mida lähemale 90nele jõudsime seda julmemalt raputama hakkas.kas Käigukasti ja mootori padjad on need kummist jullad mis autoraami ja nimetatud seadmete vahel on eks (vibratsiooni muundurid)?
uued ensv filtrid juba tellisin,aga ma pole kindel kas see tegelane foorumis kes neid pakkus enam aktiivne on.
Edel kirjutas:
Plokikaane tihendi pidavust saab kontrollida ka töötamise ajal radikast jahutusvedelikku jälgides, kui tekib õhumullikesi, siis on tihend defektiga. Radikas peab siis kontrollimise ajal kuni korgini täis olema.
Kui karteris õlitase tõuseb, on ka tihend otsas.
Tegelt, kui kapriisne see Mosse mootor ülekuumenemisele ongi? Olen omal eelmisel Mossel küll mootorit küpsetanud aga ei juhtunud kordagi midagi, käis samamoodi edasi nagu ennegi aga mine sa tea, kontrollida tasub alati peale ülekuumenemist. Kui enne termomeetri vaatamist tahtis juba jõud ära kaduda, võib asi halb olla.
Kroomsangadega 412 on just see kõige õigem Moskvitš. Edu!
kas õhumulle pean vaatama radika avatud korgi kaudu,või plastik paagist?
vaataks seda siis kui sõitu vaja minna lähipäevil 8km,kas siis kui kohal olen ,või pärast käivitust kohe?