vaalo kirjutas:
Ma võin muidugi eksida, aga ma olen nagu aru saanud, et ka musta numbri jaoks on mingite dokumentide olemasolu eelnevalt vajalik. Et päris nii ikka ei ole, et "leiad" mingi sõiduki, restaureerid ära, esitad komisjonile, saad oma akti kätte ja lähed ainult selle paberiga Maanteeametisse nagu õige mees kunagi.
Muidugi peab olemas olema adekvaatne, usutav ja veel parem kui dokumenteeritud seletus sõiduki päritolust ja seadusjärgsest omandamisest.
Siinkohal oleks kohe abiks info meie enda kaasfoorumlaselt (TALUPOEG TALUJA). Tema Ford TT tunnustati vanasõidukiks augustis 2008 (
Akt) ning MNT ameti andmetel on arvele võetud Eestis oktoobris 2008. Lisan juba ka väga põneva ajaleheartikli konkreetse masina ajaloost (
Link).
Siinkohal võikski ksf. välja tuua, et kas ja millised dokumendid antud sõidukil enne hindamist juba olemas olid?
Ja lisaks kuna tegu on osadest ise kokkupandud sõidukiga, siis 100% ametlikult seadust järgides sellist asja Eestis arvele ei tohiks saada (ise osadest koostatud sõidukit). Ja selliseid "ise kokkupandud" musta numbri sõidukeid on ju üsna palju. Nii et siin ju juba näha, et musta numbri aktist on kasu arvele saamisel.
Õnneks vist kogu jutt ei lähe väga teemast mööda ka kuna arutlus ju dokumentide saamise võimalustest teemaalusele autole.