Mosse kast 5 käiguseks

Ei oska kolvirõngaid vahetada? Käigud ei lähe sisse?
Varblane
Postitusi: 153
Liitunud: 01 Apr 2009 01:36
Asukoht: Tallinn,Nõmme
Kontakt:

Re: Mosse kast 5 käiguseks

Postitus Postitas Varblane »

Neeme kirjutas:Peale seda nädalavahetust ei taha ma midagi teada enam Lada käimakastidest. Vabandust, need on sitanikerdised! Käiguvahetus ja vastupidavus on teemadeks. Minu stiili juures läheks neid nagu leiba.
See oli mul elus esimest korda Lada kasti proovida ja pettumus oli ülisuur. 2 päevaga neli kasti.... ja see viimanegi oli invaliid. Aga vähemalt hea, et lõpuni vedas.

Tuli isa tuttav meelde, kellele käike raiudes kang pihku jäi. :D Ega need kastid kõige paremad ei ole jah, tagurpidi käiku kasutades ei taha enam edaspidised käigud sisse minna ja siis peksa seda kangi seal nagu segane. :help
Gardaan,keneraator,garba,tüüs,garter........
Kasutaja avatar
Neeme
Postitusi: 291
Liitunud: 04 Veebr 2009 23:04
Asukoht: Kuressaare

Re: Mosse kast 5 käiguseks

Postitus Postitas Neeme »

TALUPOEG TALUJA kirjutas:Stiil on Sul selljuhul küll väga halb.Nimelt sõidustiil.Vanasti oli kõnekäänd---loll saab lauajalast ka jagu.Seda paluks mitte isiklikult võtta,lihtsalt öeldi nii.Ise olen 02 -ga sõitnud 150tuhat km.ja kast jäi ikka terveks.Kui need kastid olid prügimäelt pärit siis üldse ei imesta.Autod on ikka edasiliikumiseks tehtud,mitte marutamiseks....Jõudu!
Kahjuks rallioludes ei saa käigukangi paitada. See ei ole malemäng.
Esimene kast läks väga õrna käsitsemisega - käiku vahetasin nagu bussil, üks oli lihtsalt praak ja ülejäänud lihtsalt väsisid. Muidugi Mossel oli peaaegu poole rohkem hobuseid ka, kes aitasid lammutada.
Aga ma ei saa aru, miks peavad need käigud nii kehvalt sisse minema? Mind lohutati, et sellised need ongi.
Kasutaja avatar
marek
Postitusi: 377
Liitunud: 05 Veebr 2009 12:29
Asukoht: Pärnu/Tartu
Kontakt:

Re: Mosse kast 5 käiguseks

Postitus Postitas marek »

Hmm... lada kast vajab jh aeglast käiguvahetust või siis täpset vahegaasi, et käik ilusti sisse läheks. Aga ei saa öelda, et mosse kast palju täpsem oleks käiguvahetusega. Lisaks lada kast otselülitusega ja mosse hoovastikuga, mistõttu loetakse lada kasti ikka rallinduses paremaks. Oleneb vast ikka kasti seisukorrast, omaaegsed mehaanikud räägivad ikka, et normaalselt sõites saab lada kastist lahti ainult siis kui kuivale jääb.

Mosseliigandusest ka meeldejäänud ütlus, et enne kui mossegakiiresti sõitma õpid kulub ikka mitu kasti enne kui vahetus selgeks saab.
Kasutaja avatar
Neeme
Postitusi: 291
Liitunud: 04 Veebr 2009 23:04
Asukoht: Kuressaare

Re: Mosse kast 5 käiguseks

Postitus Postitas Neeme »

marek kirjutas:Mosseliigandusest ka meeldejäänud ütlus, et enne kui mossegakiiresti sõitma õpid kulub ikka mitu kasti enne kui vahetus selgeks saab.
Ma ei ole ühtegi Mosse kasti laiali saanud. Ei enne, kui sõitsin igapäevaselt 8 aastat '90 aasta Iziga, ega ka pärast, kui 3 aastat Mosseliigat sõitsin. Paarimees suutis '04 Audru rajal mõned käigud ära kaotada. Seega kiirsõidu vastupidavus oli hea. Tagasildasid läks küll nagu leiba, eriti piigiga jäärajal.
Vasta